23948sdkhjf

”Vår ambition är att göra branschen ännu smartare”

Två ställningsentreprenörer i Luleå har tagit fram ett digitalt planeringsverktyg för entreprenadbranschen, en app som bland annat utlovas frigöra tid och underlätta planeringen.

Andreas Kylmänen och André Olofsson är delägare i JIAB Ställningsmontage, de såg ett behov av ett nytt planeringsverktyg och resultatet, som de tagit fram tillsammans med kommunikationsbyrån Samurai är appen Tidig.

Vi vet att många entreprenadföretag tycker det är svårt att få ihop den dagliga planeringen. Mycket sker manuellt – muntligt eller via papper och penna, vilket är tidskrävande och ökar risken för misstag eller att något helt enkelt glöms bort, säger Andreas Kylmänen, i ett pressmeddelande.

Vi har gjort ett grundläggande förarbete och utvärderat olika alternativ för att slutligen landa i en produkt som vi är övertygande om att entreprenadbranschen behöver, säger André Olofsson, i samma pressmeddelande.

Tanken uppges vara att koppla samman arbetsledare och utförare genom att samla all arbetsrelaterad information på ett ställe, och ge medarbetarna uppdaterade arbetsordrar direkt i mobilen.

Planeringsverktyget, som består av en webbaserad adminpanel för arbetsledare och en mobilapplikation för medarbetare, ska enligt pressmeddelande underlätta både när det gäller personaltillgänglighet, resursfördelning och projektuppföljning.

Arbetsledaren ska kunna få en översikt över hela personalstyrkan och därmed kunna planera för framtiden. Varje medarbetare ska också kunna se i appen vad de ska göra, och föra in vad de gjort.

Med Tidig är det enkelt att jobba smart och effektivt, då alla har tillgång till uppdaterad och korrekt information, förklarar Andreas Kylmänen.

Tydlig kommunikation, god planering och lättillgänglig uppföljning är nycklar för att skapa kvalitet och lönsamhet. Med Tidig frigörs mycket tid för arbetsledare samtidigt som de kan planera bättre, och medarbetarna får bättre förutsättningar i utförandet, säger André Olofsson.

Andreas Kylmänen och André Olofsson har använt verktyget under 2022, nu gör de det tillgängligt även för andra aktörer.

Vår ambition är att göra branschen ännu smartare. Därför har vi gjort Tidig till ett skalbart planeringsverktyg där vi kan addera ytterligare funktioner löpande. Att det dessutom är enkelt att komma igång gör att man som företag snabbt märker skillnaden, säger Andreas Kylmänen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062