23948sdkhjf

Byggbranschens nya charmoffensiv

Mer kunskap, fräschare toaletter och gravidvänliga uppgifter ska göra byggbranschen tillgängligare och attraktivare hoppas Byggföretagen och en rad andra arbetsgivarorganisationer.

Antalet kvinnor i byggbranschen ökar, man vill gärna locka till sig fler och få de som redan jobbar där att stanna kvar.

Ett antal parter i byggbranschen har därför, i samarbete med Prevent, tänkt till för att se hur man kan underlätta för gruppen i stort   till exempel när det gäller mensfrågor och graviditet.

I ett pressmeddelande lyfter man till exempel fram behovet av fräscha toaletter med rinnande vatten och kunskap om hur man undersöker vilka arbetsuppgifter som funkar för gravida.

– Det handlar om att vara en attraktiv bransch och fräscha utrymmen gynnar alla. Alla arbetsgivare vill göra rätt, men eftersom det varit så få kvinnor i sektorn har man inte så stor vana att till exempel prata om menshälsa och graviditet, säger Hanna Magnusson från Byggföretagen.

Materialet, som främst riktas till chefer och skyddsombud i byggsektorn, i andra hand övriga medarbetare, ska samlas på en webbsida på Prevents hemsida.

Man ska kunna använda det till exempel i introduktioner och vardagsarbetet, och på arbetsplatsträffar och utbildningar.

Tanken är att täcka in till exempel lagstiftning, arbetsmiljörisker och riskbedömning för gravida och ammande. Man ska också se på hur personalutrymmen och toaletter bör se ut.

Bakom satsningen står Byggföretagen, Byggnads, Svenska Elektrikerförbundet, Glasbranschföreningen, Installatörsföretagen, Maskinentreprenörerna, Målarna, Måleriföretagen, Plåt & Ventföretagen och Seko.

Här finns en checklista för menstruation. Här finns en checklista för gravida och ammande arbetstagare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bygghandelskoncern börjar arkitektrita lösvirkeshus
Byggnads miljonstämmer byggare
Skanska samverkar med Väsbyhem om bostadsbygge
Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä
Mobilkran fattade eld på E20
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156