23948sdkhjf

”Brotungt” uppdrag

Norconsult samlar kraft från både norr och söder när tre broar över Vojmån ska bytas ut.

 Tre broar på E45 ska bytas ut eftersom de gamla inte anses uppfylla den standard som krävs på E45, som är en viktig transportled i inlandet.

De aktuella broarna är vägbroar på E45 vid Strömåker, Vojmån station och Bäsksele, i Vilhelmina kommun i södra Lappland, Västerbottens län.

Trafikverket har nu gett Norconsult ett omfattande uppdrag inför projektet: företaget ska bland annat upprätta förfrågningsunderlag, sköta byggplatsuppföljning och ta sig an underlag för tillståndsansökan av vattenverksamhet för utförandeentreprenader.

Norconsult uppger att man måste samla kompetenser från många delar av företaget för att klara uppdraget. Förutom brokonstruktion krävs till exempel fältgeoteknik, geoteknik, mark, miljö, markförhandling, landskapsarkitektur, väg och mätteknik och byggplatsuppföljning

– Det är ett ”brotungt” projekt där vi samarbetar tvärs över hela affärsenheten från norr till söder. Det är roligt att vi vinner ytterligare ett viktigt brouppdrag i Västerbotten där vi byggt upp en närvaro under ett års tid med jobb i både Dorotea, Fredrika och nu Vilhelmina, säger avdelningschef Julia Elhag i pressmeddelandet.

Beställare är Trafikverket och Norconsults uppdrag uppges vara värt tio miljoner kronor. 

 

 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11