23948sdkhjf

Lasta servicebilen rätt

Prevent lanserar i samarbete med Byggföretagen checklistor för förare av servicebilar med syftet att öka säkerheten. "Last som inte är fastspänd kan bli elefanter i nacken vid en kollision", säger Johan Mellnäs på Prevent.

– Servicebilarna glöms ofta bort i arbetsmiljöarbetet. Förarna lastar det som kan behövas under dagen, från handverktyg till gasbehållare, och ofta är det snabba ryck som gäller. Men last som inte är fastspänd kan bli elefanter i nacken vid en kollision, säger Johan Mellnäs, projektledare på arbetsmiljöorganisationen Prevent.

Det nya informationsmaterialet vänder sig till arbetsgivare, skyddsombud och anställda på mindre och medelstora bygg- och installationsföretag.

– Generellt är bygg- och installationsbranschen duktiga på att jobba strukturerat och organiserat med arbetsmiljöfrågor. Det finns med andra ord en bra grund när vi nu tillsammans lyfter servicebilar som arbetsmiljöfråga med målet att öka kunskaper och insikter om hur skador och olyckor kan förebyggas, säger Ulf Lundström, arbetsmiljörådgivare på Byggföretagen.

Det kostnadsfria informationsmaterialet om hur man lastar servicebilar på ett säkert sätt har samlats på Prevents webb och har tagits fram av Prevent tillsammans med installatörsparterna inom Svenskt Näringsliv och LO.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Annie Lööf satsar på grönt stål
Ramirent köper företag
Han blir ny vd för Castellum
Byggleverantörens vd lämnar bolaget
Får 625 miljoner i ersättning från staten
BRF-kapning allt vanligare - Ekobrott drabbar 12 procent
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.131