23948sdkhjf

Sverige ökar sitt engagemang för rent stål

Under klimatmötet COP27 i Egypten annonserade Sverige sin medverkan i initiativet Industrial Deep Decarbonisation Initiative som har för avsikt att skynda på den gröna omställningen i industrin.

I ett pressmeddelande från regeringen går att läsa att Industrial Deep Decarbonisation Initiative är ett internationellt samarbetsinitiativ med syfte att påskynda industrins omställning till ren energi. Initiativet samlar offentliga och privata aktörer. 

Stål- och cementproduktion ligger i fokus för samarbetet där man vill fastställa upphandlingmål för den offentliga sektorn, samt upprätthålla branschövergripande standarder och definitioner av vad som är rent stål och cement.

Energi- och näringsminister Ebba Busch menar att Sverige ligger i framkant gällande den gröna omställningen.

– Sverige och svenska företag är ledande i omställningen till fossilfritt stål och har en nyckelroll. Globalt står industrin för 34 procent av utsläppen av växthusgaser, varav stål och cement står för mer än hälften. Genom internationellt samarbete kan vi kraftsamla för att ställa om industrin till ren energi, säger hon i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111