23948sdkhjf

Styrelseordförande ersätter vd på byggvarukoncern

BHG:s tillfördnade vd Gustaf Öhrn utses till ordinarie vd och koncernchef för BHG Group. Han har sedan den 12 augusti 2022 haft rollen som tillförordnad vd.

Gustaf Öhrn tillträder sin permanenta roll omgående.

”Beslutet kring vd-posten i BHG Group har föregåtts av en omfattande och grundlig rekryteringsprocess”, skriver bolaget i pressmeddelandet. 

”Styrelsen anser att Gustaf Öhrn är den mest lämpade kandidaten att leda BHG Group under nästa fas i företagets utveckling.” 

Gustaf Öhrn har varit vd för bland annat Åhlens, Stadium och J.Lindeberg.

I samband med tillträdandet som tillförordnad vd för BHG, lämnar Gustaf Öhrn över ordförandeskapet för styrelsen till Christian Bubenheim.

BHG Group säljer bygg- och heminredningsprodukter på nätet. Några välkända sajter är Bygghemma.se, Trademax, Sleepo och Nordic Nest.

Det var i augusti i år som BHG Group:s vd och styrelse gemensamt beslutade att dåvarande vd Adam Schatz efter två år skulle lämna sin position som vd för BHG Group och att styrelseordförande Gustaf Öhrn skulle tillträda, som tillförordnad vd.

Vi ser ett behov av ytterligare operativ erfarenhet i den fas BHG nu befinner sig i och har i vår dialog gemensamt kommit fram till att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap, kommenterade Gustaf Öhrn, styrelseordförande i BHG Group varför Adam Schatz måste lämna.

Rekryteringsprocessen av en ny vd inleddes omgående.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094