23948sdkhjf

Sju nya solcellsanläggningar i storsatsning

Soltech Energy Solutions ska hjälpa Logicenters med sju nya takplacerade solcellsanläggningar runtom i Sverige. Det totala ordervärdet för avtalen uppgår till 28 MSEK.

Nu har Soltech Energy Solutions skrivit sju nya entreprenadavtal med logistikfastighetsaktören Logicenters som storsatsar på solenergi för sina fastigheter. Avtalen gäller olika anläggningar, bland annat en med installerad effekt på 1 MWp, vilket motsvarar ungefär 140 villaanläggningar. Solcellerna ska installeras på Logicenters logistikfastigheter på ett flertal platser i Stockholmsområdet men även i Landskrona, Örebro, Borås och Jönköping.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Logicenters som resulterar i flertalet nya solcellsanläggningar. Detta går helt i linje med vår ambition att kroka arm med andra samhällsbyggare som vill driva den gröna omställningen. Nu ser vi fram emot att få hjälpa till med deras fortsatta solenergisatsning, säger Elin Höglund, kommersiell chef på Soltech Energy Solutions.

– Det är fantastiskt kul att vi kommit i mål med ytterligare en handfull solcellsanläggningar på våra logistikbyggnader. Solenergi är ett viktigt verktyg för oss och våra hyresgäster i att driva den gröna omställningen men även en möjlighet att reducera och få förutsägbara energikostnader. Logicenters ska ligga i framkant gällande förnybara energilösningar och den här satsningen är ett viktig led i det arbetet, säger Jon Malmsten, solenergiexpert på Logicenters.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Annie Lööf satsar på grönt stål
Ramirent köper företag
Han blir ny vd för Castellum
Byggleverantörens vd lämnar bolaget
Får 625 miljoner i ersättning från staten
BRF-kapning allt vanligare - Ekobrott drabbar 12 procent
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109