23948sdkhjf

Byggbolagets nota: halv miljon i böter

Drygt en halv miljon kronor. Det är summan ett företag tvingas betala för att utan lov startat bygget av ett flerbostadshus på Värmdö.

Byggbolaget Friendly buildning måste betala en straffavgift på 567 525 kronor för att bolaget, enligt kommunen, har påbörjat bygget av ett flerbostadshus, utan att ha fått ett startbesked.

Det rör sig om ett hus i fyra våningar, med åtta lägenheter, som ska uppföras på en tomt vid vattnet i Kolvik på Värmdö. Det utförda är att man förberett marken och gjutit grunden för huset. Bygglov beviljades 2017, och strandskyddsdispens, men det senare satte länsstyrelsen stopp för. Utom för några komplementsbyggnader, som fick strandskyddsdispens och startbesked, skriver Mitti.

Bolaget tycker att kravet ska riktas mot den tidigare ägaren, en privatperson som bolagets ägare samarbetat med för att bygga huset, och som nu är avliden.

– Det är han som ägde marken och som stått som byggherre på alla handlingar under den här processen, inte mitt bolag, säger Ingrid Westman som driver Friendly buildning AB, till tidningen.

Bolaget har ännu inte fått något betalningskrav skickat till sig, men när det väl landar kommer beslutet att överklagas, enligt Ingrid Westman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078