23948sdkhjf

Byggbolag förlorar 3 miljoner i kommuntvist

Andersson Company Byggnads får själv betala de extra kostnader som tillkom vid bygge av samsjuklighetsboendet i Örsundsbro. Tingsrätten menar att det inte går att bevisa att kommunen gjorde något fel.

Tingsrätten menar att det inte finns något bevis för att kommunen gjorde något fel, uppger Enköpings-Posten. Bolaget stämde Enköpings kommun på 2,5 miljoner - pengar man krävde att få ut utöver de 28,5 miljoner som totalpriset för entreprenaden var. Tvisten rör två saker i avtalet; kostnader för el under entreprenadtiden och betalning  för återställande av naturmark.

Läs även:


Bolaget hävdar exempelvis att kommunen lämnat felaktiga uppgifter som senare lett till de extra kostnaderna. Kommunen å sin sida har motsatt sig kraven och vidhållit att man följt avtalet. I frågan om elkostnaden menar kommunen att det var bolaget som skulle bekosta denna. När det gäller den återställda naturmarken ansåg kommunen att man endast gjort upp om återställning av 100 kvadratmeter medan bolaget hävdat att man återställt 4 000 kvadratmeter och vill ha betalt för det.
Tingsrätten har nu avgjort tvisten och domen innebär att kommunen får rätt i sin tolkning av avtalet. När det exempelvis gäller omfattningen av den återställda marken menar rätten att det inte går att styrka att Andersson Company utfört arbete i den omfattningen man påstår.
För kommunens del innebär domen att man slipper betala de extra 2,5 miljoner som stämningen omfattade. Andersson Company Byggnads AB måste dessutom ersätta kommunens rättegångskostnader på drygt 370 000 kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078