23948sdkhjf

Peab byggstartar ny skola i Göteborg

Peab tecknar samverkansavtal med Göteborgs Stad lokalförvaltning om att påbörja projekteringen av Nya Gårdstensskolan, den tredje av fyra skolor som byggjätten bygger.

Redan 2018 tecknade Peab och Göteborgs Stad lokalförvaltningen ett strategiskt partneringavtal om att bygga fyra skolor i staden. Den första skolan, Glöstorpsskolan i Tuve, stod klar i maj 2021, produktion av skola två, Lundbyskolan, pågår för fullt och nu tecknar man avtal om att starta projekteringen för skola nummer tre, Nya Gårdstensskolan.

– Vi har samarbetat med lokalförvaltningen under lång tid nu och resultatet av de två första skolorna är väldigt bra. I det strategiska partneringavtalet kan vi på ett väldigt konkret sätt ta till vara erfarenheter mellan projekten och får dessutom en kort startsträcka eftersom våra organisationer lärt känna varandra och varandras processer, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

Nya Gårdstensskolan blir en grundskola för årskurs F-6 och kommer inrymma cirka 700 elever, en ny fullmåtts idrottshall och grundsärskola ingår också i projektet.

– Att tillsammans med Peab få fortsätta utveckla högkvalitativa läromiljöer för stadens elever känns både viktigt och roligt. Våra gemensamma lärdomar i projektteamet ger även bra förutsättningar för ett effektivt byggande som ger Göteborgarna valuta för sina skattepengar, säger Lina Cavallin, chef för projektavdelningen Göteborgs Stad lokalförvaltningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094