23948sdkhjf

Nytt samarbete ska minska Mestergruppens svinn

Mestergruppen Sverige, ingår samarbete med Tørn, en marknadsplats för överskottsvaror, för att minska lager av osålda varor hos medlemmarna.

I och med samarbetet med Tørn får Mestergruppen möjlighet att aktivt arbeta med att minska verksamheternas svinn. Mattias Robinson, Hållbarhetschef Mestergruppen Sverige.

– Vi kan nu erbjuda våra medlemmar en bra plattform att minska sina lager genom att sälja varor som tidigare har blivit stående oanvända och samtidigt bidra till att vi minskar svinnet i värdekedjan, säger Mattias Robinson, Hållbarhetschef Mestergruppen Sverige.

Samarbetet med Tørn stämmer väl in i Mestergruppens långsiktiga hållbarhetsstrategi som handlar om en hållbar affär och ett sortiment som är bra för människa, miljö och producerat inom planetens gränser, skriver bygghandelskedjan i ett pressmeddelande.

–Byggbranschen är en av de branscher som påverkar miljön allra mest och vi alla behöver ta vårt ansvar. I vår hållbarhetsstrategi är en av våra ambitioner att bidra till mer hållbara produkter och värdekedjor och där kommer bland annat ett minskat avfall och ett ökat återbruk in, fortsätter Mattias Robinson.

Tørn deklararerar att man är mycket nöjd över att ha nått en överenskommelse med Mestergruppen som blir en viktig aktör i deras led att skapa den största marknadsplatsen för överskottsvaror.

– Att en av Skandinaviens största bygghandelskedjor ser värdet av vår tjänst är viktigt för oss. Vi har redan flera stora byggvarukedjor på plattformen men med Mestergruppen i teamet är vi ännu bättre rustade att bidra till att lösa branschens utmaning med överskottsvaror, säger Lena Sundqvist, COO för Tørn Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mobilkran fattade eld på E20
Hon blir ny hållbarhetschef för NCC
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
Veckans konkurser - vecka 13
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Årets Nollfelsaktör bland husbyggare utsedd
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11