23948sdkhjf

Lecors stålbro ska bidra till ny innerstadsdel

Lecor Stålteknik ska tillverka och montera en 47 meter lång gång- och cykelbro över Motala ström i Norrköping. Bron ska knyta samman stadsdelarna och främja hållbart resande.

Fundamenten till den öppningsbara bron är redan i gång och utförs av NCC. Under vintern och våren 2022 och 2023 kommer tillverkningen av bron att ske i Lecors fabrik i Kungälv. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

I maj, 2023, påbörjar slutmontaget av bron, vilket beräknas vara klart under sommaren.

Den totala längden blir 47 meter, brobredden 4,5 meter och bron förses med 1,4 meter höga räcken gjorda av veckad plåt. Den sammanlagda vikten är cirka 124 ton.

Stålbron ska knyta samman stadsdelar och underlätta för boende och besökande till de centrala delarna i hamnen.

– Vi på Lecor är stolta över att få vara med och bygga denna vackra bro till Norrköpings kommun. Speciellt roligt är att vi får vara med som en del av ett stort projekt i inre hamnen i Norrköping, där en genomgripande samhällsbyggnadsomvandling pågår. En helt ny innerstadsdel kommer att bildas med plats för bostäder, företagande och restauranger. I den nya stadsdelen kommer Lecors bro att utgöra en viktig del i kommunikationsstrukturen, säger Anders Finnås, marknadschef  på Lecor Stålteknik i Kungälv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094