23948sdkhjf

Rekordbygget är Sveriges största genom tiderna

Med Sveriges största logistikbygge någonsin utvecklas nu Landskrona till en ny, viktig logistikhubb i södra Sverige.

Ett av de många nya logistikbyggena för närvarande är danska tredjepartslogistikjätten DSV:s 175 000 kvadratmeter nya lageryta i Landskrona.  Mångmiljardinvesteringen och rekordbygget ska stå klart hösten 2024.

DSV bygger två nya lager. En byggnad på 70 000 kvadratmeter ska innehålla två temperaturkontrollerade lagringszoner med tillräckligt utrymme för lagring av snabbrörliga konsumtionsvaror, vilket efterfrågas av stormarknadskedjor och konsumentvarumärken. Den andra byggnaden på 105 000 kvadratmeter är mer ett konventionellt lager men många automatiserade lösningar.

Inte bara byggnaderna, utan även byggarbetet i Landskrona har höga hållbarhetskrav. Överblivna jordmassor från byggarbetsplatsen deponeras i ett närliggande område för att minska det totala koldioxidavtrycket från processen. Framtida energiförsörjningssystem har beaktats för att förbereda power-to-X, batterilagring och laddning av eldrivna lastbilar samt för att kunna överföra överkapacitet av energi till exempelvis Landskrona stad. Logistikområdet ska även samla upp spillvatten.

Läs mer om: DSV
Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hydro tillverkar första byggsystemet av 100 procent återvunnet aluminium
Annie Lööf satsar på grönt stål
Ramirent köper företag
Han blir ny vd för Castellum
Byggleverantörens vd lämnar bolaget
Får 625 miljoner i ersättning från staten
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.187