23948sdkhjf

Beijer Byggmaterial signerar samarbetsavtal med hållbarhetsplattform

Nationella och europeiska lagkrav och direktiv ställer allt högre krav på klimatsmart renovering och byggande.

Prodikt [Carbonzero AB] och utökar sitt kunderbjudande kring hållbarhet. 

Prodikt är en helt öppen digital hållbarhetsplattform för byggmaterial och projekt. Genom nyttjandet av databaserad hållbarhetsinformation, ned på produktnivå, ska Prodikt tillsammans med Beijer aktivt bidra till att framtidens byggnader blir mer klimatsmarta, cirkulära och hälsosamma.

– Genom Prodikt får Beijer Byggmaterial och deras kunder kvalitativ och heltäckande information rörande både produkter, byggsystem och projektens klimatpåverkan, samtidigt som plattformen ger en tydlig överblick över nivån av cirkularitet och hälsorisker från materialen som byggs in. Samarbetsavtalet är ett mycket bra exempel på hur två organisationer tillsammans blir starkare och bättre kan bidra till en snabb och effektiv omställning för branschen, säger Rasmus Ekberg, vd och medgrundare av Prodikt.

– Vi på Beijer Byggmaterial bygger dom som bygger, i det ingår att vi vill ha ett erbjudande på byggmaterial och kringtjänster som underlättar vid hållbart byggande. Genom att erbjuda produktdata och hållbarhetsrelaterade tjänster gör vi det exempelvis enklare för våra kunder att ta medvetna beslut och vi breddar vårt kunderbjudande, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- och Hållbarhetschef, Beijer Byggmaterial.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mobilkran fattade eld på E20
Hon blir ny hållbarhetschef för NCC
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
Veckans konkurser - vecka 13
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Årets Nollfelsaktör bland husbyggare utsedd
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125