23948sdkhjf

Assemblin förstärker inom grön fastighetsteknik

Assemblin VS fortsätter förstärka erbjudandet inom grön fastighetsteknik genom att förvärva Enexergi AB specialiserade på energioptimeringsprojekt för flerbostadsfastigheter, främst i form av bergvärmelösningar.

– Enexergi AB har en lönsam verksamhet med hög kompetens inom energieffektivisering, vilket är en attraktiv nisch med goda tillväxtmöjligheter. Vi är mycket imponerade av den kompetens som finns i Enex, men också av deras sätt att jobba och försäljningsarbete. Enex passar bra in i vår uttalade satsning på energieffektiva, hållbara installationslösningar och vi är glada över att kunna hälsa nya medarbetare och kunder välkomna till Assemblin-familjen, säger Andreas Aridiadis, vd och chef för affärsområde VS.

Enexergi AB, Enex, kompletterar också verksamheten i energi- och vattenoptimeringsbolaget NGL Energientreprenad, som Assemblin förvärvade i juni 2022. Dessa bolag har redan idag ett nära samarbete där NGL Energientreprenad fokuserar på distributionssystemen i en byggnad och Enex primärt fokuserar på produktionssystemen.

– Jag har jobbat länge med olika typer av energibesparings- och energioptimeringsprojekt och intresset för våra lösningar har aldrig varit så stort som nu. Vi har nu nått gränsen för vad vi kan åstadkomma med nuvarande struktur på bolaget och jag ser ett värde i att utvecklas i en större organisation med ett mer utvecklat verksamhetsstöd, säger Erik Nigell, vd och ägare till Enex.

Enex, projekterar och installerar energisystem och anläggningar med fokus på hållbarhet, driftsäkerhet och effektivitet. De största tjänsteområdena är installation av bergvärme, solenergi och energiåtervinning. Bland kunderna finns främst bostadsrättsföreningar men även fastighetsbolag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
Hydroscands butik i Karlskoga firar ett år efter nyöppning
Byggkrav för studentbostäder ska bli enklare
100-årig bygghandel får nya ägare
Veckans konkurser - vecka 12
Stockholms studentbostäder bjuder in till ”Trappkonsttävling 2023”
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111