23948sdkhjf

Byggbolag köper trähusbyggare

Byggföretaget MVB förvärvar Skellefteå-baserade byggkoncernen ETB Group.

Byggföretaget MVB utökar därmed sin verksamhet till Norrbotten och Västerbotten.

 — Vi ser en stor potential i regionen med växande näringsliv och arbetsmarknad, säger Per Ununger, ordförande i MVB Holding.

I förvärvet ingår 60 procent av trähusbyggaren ETB Bygg och maskinserviceföretaget Skellefteå Tools. ETB fortsätter sina verksamheter som dotterbolag till MVB med oförändrad ledning.

—MVB har vuxit stadigt under de senaste tjugo åren och tiden är nu mogen att ta nästa steg och bli ett mer rikstäckande byggbolag. Vi ser en stor potential i regionen med växande näringsliv och arbetsmarknad. Det här är första steget in på en spännande marknad som vi gör tillsammans med ett familjärt och välskött bolag med samma värderingar som MVB när det gäller hur man driver en lönsam och sund verksamhet. Nu ser vi fram emot att utveckla affärerna norröver där Jennie kommer vara en stor tillgång med sin långa erfarenhet av entreprenadverksamhet och av regionen, säger Per Ununger.

Företaget grundades 1994 under bolagsnamnet Ersmarks Trä o Bygg. Två medarbetare startade men efter hand har fler snickare rekryterats och affärsidén har utvecklats. I dag är 40 personer anställda i företaget. 2018 skedde namnbyte till nuvarande ETB Bygg.

Till verkställande direktör för MVB Nord utses Jennie Åberg som har tjugo års erfarenhet av byggbranschen i Norrland. Hon kommer närmast från rollen som avdelningschef för NCC Building med ansvar för verksamheten i Norrland med över 350 anställda.

Jennie Åberg tillträder sin tjänst den 1 februari 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078