23948sdkhjf

Miljödomen överklagas inte

I december fick Cementa en ny miljödom, nu står det klart att ingen överklagat.

I december fick Cementa en ny miljödom, nu står det klart att ingen överklagat.

På Lucia den 13 december fick meddelade Mark- och miljödomstolen att Cementa fick ett nytt fyraårigt tillstånd för att bryta kalk i Slite på Gotland. Beslutet togs emot positivt hos Cementa.

Läs också: Cementas vd om miljödomen

– Det är ett glädjande besked att vi fick en positiv dom både för oss och våra medarbetare men även för våra kunder och hela byggbranschen, sa Magnus Ohlsson till oss direkt efter domen.

Men inför domen hade flera yttrat sig om att ansökan skulle avvisas bland annat Naturvårdsverket och miljöorganisationer som Urbergsgruppen. Det fanns därför anledning att tro att domen skulle komma att överklagas.

Nu har överklagandetiden gått ut och Mark- och miljödomstolen bekräftar för oss att domen inte har överklagats. Cementa fokuserar nu på att få fram en ansökan för ett tillstånd för kalkbrytning som ska gälla 20-30 år. Vd:n Magnus Ohlsson kommenterade även detta för oss i december.

– Vi har kommit långt med den och genomfört samråd. Vi har för avsikt att lämna in ansökan någon gång i mars eller april. Nu har vi fyra år med lite lugn och ro med tryggad cementförsörjning och att vi får utrymme att hantera den långsiktiga ansökan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095