23948sdkhjf

De ska distribuera SSAB:s fossilfria stål

SSAB ingår avtal med den svenska Stena Stål som den första externa ståldistributören att leverera fossilfritt stål på den svenska marknaden med start 2026.

– Jag är glad att välkomna Stena Stål som partner för fossilfritt stål. Tillsammans bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp när vi ska introducera fossilfritt stål på den svenska marknaden, säger Matts Nilsson, försäljningschef Sverige & Norge på SSAB, i en kommentar.

– För oss på Stena Stål är fossilfritt stål centralt i vår resa mot en hållbar ståldistribution. Det här är ytterst viktigt för våra kunder och vi har ett mål att minska vårt CO2-avtryck med 50 procent redan 2030 och med 100 procent 2045. Vi är mycket glada över detta partnerskap, eftersom vi tar ett stort steg mot en fossilfri framtid, kommenterar Stefan Svensson, MD på Stena Stål AB.

SSAB mål är att leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026 och att i stort sett eliminera koldioxidutsläppen från egen verksamhet omkring 2030. 

SSAB samarbetar med järnmalmsproducenten LKAB och energibolaget Vattenfall som en del av HYBRIT-satsningen för att utveckla en värdekedja för fossilfri järn- och stålproduktion, som ersätter det kokskol som traditionellt används för järnmalmsbaserad ståltillverkning med fossilfri el och vätgas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Antalet solcellsanläggningar ökar med 50 procent
Bygghandel  får ny huvudägare
Cementa byter namn
Veidekke bygger för 1,5 miljarder åt Volvo
Fiskarhedenvillan: Snart nyttjar vi bilbatteriet för husenergin
Byggare i konkurs - "Troligt att entreprenader kan övertas"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125