23948sdkhjf

Obos och Veidekke  bygger 200 bostäder

I en affär med Next Step Group förvärvar Obos och Veidekke en bruttototalarea på 19 500 kvadratmeter för bostäder, en kvart från centrala Göteborg.

Obos och Veidekke blir därmed partners till bostadsområdet Wendelstrand i Härryda kommun, precis vid Landvettersjön i Härryda kommun. Det blir nu klart efter köpet från Next Step Group. 

Medlemsorganisationen Obos är en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare och Veidekke är ett av de största entreprenadbolagen i Norden. Tillsammans har de lång erfarenhet av att utveckla och bygga hållbara bostäder. Nu går parterna in gemensamt och förverkligar den högt ställda visionen i nya stadsdelen Wendelstrand tillsammans med övriga partners.

– Här kommer vi att bygga både flerfamiljshus och småhus i ett område i Göteborgsregionen som har nära till både natur, service och storstaden,  säger Sofia Ljungdahl, vd Obos Nya Hem.

Förverkligandet av visionen pågår och just nu byggs såväl infrastruktur som områdets hållbara flaggskeppsbyggnad Lakehouse, ritad av Norska topparkitekterna Snøhetta. I höstas gick även HSB in som partner i projektet och tillsammans ska bostadsutvecklingsbolagen nu skapa och genomföra drömmen om en hållbar och modern stadsdel med 1000 nya hem. Förutom områdets nav Lakehouse planeras det också för skola, förskola och ett mobilitetshus med laddstationer och smart service i det natursköna området vid Landvettersjön.

– Vi ser fram emot att bygga ett nytt bostadsområde tillsammans med hög hållbarhetsprofil, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg Veidekke.

Next Step Group har utvecklat den uppmärksammade stadsdelen Nya Hovås som blivit ett föregångsexempel inom stadsbyggnad. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094