23948sdkhjf

Kritiserad byggare kopplas till markstöld – kronofogden kan gå in

Ärendet rör bostadsrättsföreningen Utsikten, uppfört av det skandalomskrivna Kerimo Bygg AB. Bygget har bland annat kritiserats av Arbetsmiljöverket. Brf-ytan sträcker sig ut på allmänningen.

I styrelsen för föreningen sitter i dag tre personer, ingen av dem är skrivna i föreningen. Ordföranden är en nära släkting till byggbolagets ägare, Ferit Kerimo, skriver  Länstidningen Södertälje.

Utfyllnad på kommunal mark har gett bostadsrättsföreningen Utsikten fler parkeringsplatser. Enligt kommunen är det ett tydligt fall av otillåten markanvändning.

Kommunen har haft ett möte med bostadsrättsföreningen på plats och pekat på den höjda marken samt att tomterna tidigare sträckt sig ut på allmänningen. Men sedan har Brf:n avbrutit dialogen, uppger Klas Wallin, tillförordnad chef för mark och fastighet på Södertälje kommun.

Det är vanligt att byggbolag har kontrollen över en bostadsrättsförening under bygget. I detta fall har styrelsen inte följt kraven på rättelse från kommunen.

Därför ansöker nu kommunen hos kronofogden för att få dem att hantera ärendet. Hur myndigheten beslutar återstår att se.

Om de går på kommunens linje kommer kronofogden att kunna agera.

– Då har de mandatet att utföra åtgärderna och då får bostadsrättsföreningen stå för kostnaderna, säger Klas Wallin, till tidningen

Han pekar på att kommunen inte vet vad massorna innehåller och att erfarenheter från tidigare fall är att det kostar kommunen pengar att bli av med massor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Klart: H2 Green Steels stålverk får ja i domstolen
Dansk trägrossist tror på Sverige
Solitt måleri i konkurs
Oscar Properties vinner mångmiljontvist mot VVS-bolag
Ahlsell satsar 600 miljoner på nytt logistikcenter i Hallsberg
Skanska tar ansvar för motorvägsprojekt i Oslo

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097