23948sdkhjf

VVS-företag uppmanar hållbarhetschefer till ny teknik

Uponor startar idag en nationell kampanj för att fem av de största byggbolagens hållbarhetschefer ska uppmärksamma ny teknik.

I en rad helsidesannonser och personliga brev sträcker Uponor ut en hand till hållbarhetscheferna i Skanska, NCC, PEAB, Veidekke och Serneke.

– De är branschens viktigaste personer i arbetet att minska koldioxidutsläppen vid nybyggnation. Deras beslut kan vara avgörande i omställningen till framtidens hållbara byggande, säger Robert Molund vd för Uponor Sverige, i ett pressmeddelande.

Miljökraven är tuffa och vilket gör att branschen måste ställa om och tänka på ett nytt sätt. Många av de största byggbolagen har dessutom satt ambitiösa klimatmål och har i och med det öppnat upp för nya lösningar och cirkulära produkter.

Uponor fokuserar nu på ett antal innovationer som kan göra stor skillnad för de som vill bygga energisnålt, men som även har positiva effekter för den löpande energianvändningen.

– Hela byggbranschen har lovat att nolla utsläppen av växthusgaser till år 2045 och nu utmanar vi dem att tänka nytt. VVS-lösningar kan inte fortsätta byggas in på samma sätt som för 50 år sedan, säger Robert Molund.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
Hydroscands butik i Karlskoga firar ett år efter nyöppning
Byggkrav för studentbostäder ska bli enklare
100-årig bygghandel får nya ägare
Veckans konkurser - vecka 12
Stockholms studentbostäder bjuder in till ”Trappkonsttävling 2023”
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109