23948sdkhjf

1000-tals bilar cementskadade  – Skanska måste ersätta

1000-tals svenska bilar tros ha skadats svårt av läckande cement vid ett vägarbete. Någon  gång efter klockan 16.30 på lördagen vid tunnelbanans arbetsområde  i Nacka, svämmade ett uppsamlingsdike över. Cement  rann rakt ut på den vältrafikerade Värmdöleden.

Tiotusentals bilar passerar varje dygn väg 222.

Betongen ser ut som smuts men går inte att tvätta bort från lacken. Att återställa bilen kan kosta 150 000 kronor. skriver Carup.se

Vid cirka klockan 17.45 på lördagen var vägbanan avspolad. Detta var i höjd med Nacka Forum i riktning mot Värmdö,  skriver Skanska på sin hemsida.

Många bilar som passerade i samband med läckaget  blev nedstänkta av cement. Cementen ser ut som lera men går inte bort med vatten. 1000-tals svenska bilar tros ha skadats svårt av läckande cement vid ett vägarbete. 

Om du är drabbad av cementläckaget så råder Skanska på sin hemsida: 

Försök inte att skrapa bort cementen själv då detta kan förvärra skadan. Det är viktigt att skadan åtgärdas av ett auktoriserat företag.

Skadeersättning kommer att hanteras av Skanska Sverige AB via deras försäkringsbolag Trygg-Hansa. Om du redan har anmält händelsen till Region Stockholm eller Trygg-Hansa så kommer du inom kort att bli kontaktad med hur du ska gå vidare för att få din skada åtgärdad. Om du har drabbats men inte anmält till oss ännu bör du kontakta Trygg-Hansa och informera om registreringsnummer och kontaktuppgifter hos dem.

Om fordonet är skadat på sådant vis att det inte går att bruka, kontakta ditt eget försäkringsbolag för hantering av skadan,  råder Skanska vidare.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07