23948sdkhjf

Kinesisk byggjätte har stor fogdeskuld i Stockholmsprojekt

CRTG Engineering, dotterbolag till ett av världens största byggföretag, betalar inte sina underentreprenörer i samband med tunnelbaneprojekt för miljard i Stockholm.

”Vi sätter inte vår fot där igen”, säger Anette Henfors, ekonomichef hos underentreprenören Skårby Kärnborrning AB till Byggnadsarbetaren. 

Läs även:

CRTG Engineering har under de senaste åren varit sysselsatta med det stora tunnelbanebygget i Stockholm, senast en ny upphandling för nära miljarden för att schakta för spårtunnel och utrymmen för underjordiska stationer.

Nu har det visat sig att flera underentreprenörer på det andra projektet har haft svårt att få betalt av CRTG. Just nu ligger sju ärenden hos kronofogden efter att entreprenörer vänt sig dit via inkassobolag för att få betalt.

Bara det senaste året har det kommit in ytterligare arton krav som återkallats.  Den vanligaste förklaringen till att ett ärende återkallas är att skulden är betald. Här har det rört skulder på drygt 2,5 miljoner kronor, som behövt  Kronofogden inblandning för att betalas.  Ett mörkertal blamd entreprenörer som inte blandat in kronofogden utan låtit sin innestående betalning bero, tros också finnas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Antalet solcellsanläggningar ökar med 50 procent
Bygghandel  får ny huvudägare
Cementa byter namn
Veidekke bygger för 1,5 miljarder åt Volvo
Fiskarhedenvillan: Snart nyttjar vi bilbatteriet för husenergin
Byggare i konkurs - "Troligt att entreprenader kan övertas"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094