23948sdkhjf

Bygger logistikfastighet med stomme av trä

BRA Bygg bygger Menigos nya logistikanläggning och i mars påbörjas byggandet av ytterligare en fastighet på området. Höga hållbarhetskrav resulterar i en stomme byggd i limträ.

Strax söder om Göteborg växer Logistikposition Landvetter fram - ett logistiknav med en markyta på 210 000 kvadratmeter.

I samverkan med Catena uppför BRA Bygg en modern logistikfastighet med en yta om cirka 9 000 kvadratmeter. Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars.

Hyresgästen är MM Sports och beräknas kunna flytta in i under våren 2024. MM Sports är en av Nordens största leverantörer inom kosttillskott, deras nya lokaler innefattar lager, kontor och utställningsytor.

– Det är glädjande att få fortsätta utveckla området i en ny fas och bygga vidare på vårt samarbete med Catena. Vi ser fram emot att hitta bra, hållbara lösningar tillsammans för att förverkliga detta spännande projekt, säger Anders Nolander, avdelningschef på BRA Bygg.

Hållbarhetskraven för Logistikposition Landvetter är höga. För den nya logistikfastigheten är ambitionen att nå certifieringen BREEAM Excellent. Som del i detta får MM Sports nya lokaler en stomme byggd i limträ. Materialvalet i stommen ger minskade CO2-utsläpp med minsta möjliga klimatpåverkan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Antalet solcellsanläggningar ökar med 50 procent
Bygghandel  får ny huvudägare
Cementa byter namn
Veidekke bygger för 1,5 miljarder åt Volvo
Fiskarhedenvillan: Snart nyttjar vi bilbatteriet för husenergin
Byggare i konkurs - "Troligt att entreprenader kan övertas"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.1