23948sdkhjf

Nytt samarbete utforskar framtidens boende

White Arkitekter kliver in i forskningsprojektet och det levande labbet HSB Living Lab. Tillsammans ska de två aktörerna utforska nödvändiga och praktiska lösningar på dagens och framtidens utmaningar för det hållbara boendet.

White Arkitekter ingår nu ett samarbete med den världsunika forskningsarenan HSB Living Lab. Ett hus som är lika delar boende och laboratorium, och som sedan 2016 har bidragit med insikter för framtidens boende som idag finns implementerade i bostadshus runt om i landet.

Tillsammans vill White Arkitekter och HSB Living Lab utforska nödvändiga och praktiska hållbarhetslösningar, med ett särskilt fokus på boendefrågan.

– Vi delar HSBs nyfikenhet på hur man förändrar och förbättrar både bransch, arkitektur och samhälle. I vår yrkesroll som arkitekter säljer vi kunskap, kompetens och erfarenhet så kunnandet vi tar med oss från forskningen i HSB Living Lab spiller över direkt till våra kunder, säger Anna-Johanna Klasander, forsknings- och utvecklingschef på White Arkitekter, i ett pressmeddelande.

I HSB Living Lab lever hyresgästerna i en ständigt föränderlig boendemiljö, där tekniska och arkitektoniska innovationer kontinuerligt utvärderas. Projekten genomförs i nära samarbete mellan forskning och näringsliv. En central forskningsfråga för labbet är hur boenden ska byggas och anpassas för att de ska bli hållbara – idag, och i framtiden.

– Det är genom samarbeten med tankeledande, samhällsaktörer som vi kan driva forskningen framåt. Vi välkomnar partnerskapet med White Arkitekter, som tack vare sin breda verksamhet och många experter kan bidra med sin kompetens inom en rad olika områden som är viktiga för oss – hållbar arkitektur, digitalisering och samhällsbyggnad för att nämna några, säger Emma Sarin, projektchef på HSB Living Lab.

White Arkitekter och HSB Living Lab har flera beröringspunkter. Båda aktörerna har ett fokus på framtidens hållbara boende, som främjar hälsa och socialt välbefinnande. Ambitionen med partnerskapet är att bygga och dela kunskap som i nästa steg bidrar till att utveckla framtidens hållbara boende i praktiken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094