23948sdkhjf

Veidekke bygger nytt sport- och utbildningscentrum i Stockholm

Anläggningen, som ska gå under namnet Tellusborgshallen, kommer att inkludera tre fullstora idrottshallar.

Veidekke har nyligen tecknat ett avtal om totalentreprenad för att uppföra en ny idrotts- och utbildningsanläggning på uppdrag av Nystad. Anläggningen, belägen vid gränsen mellan Liljeholmen och Midsommarkransen, kommer att stå klar hösten 2024 och entreprenadsumman uppskattas kosta cirka 215 miljoner kronor. Byggstarten är planerad till våren 2023.

– Vi är glada att ha tecknat entreprenadavtal med Veidekke och därmed kunna påbörja byggnationen av tre nya fullstora idrottshallar med Idrottsförvaltningen som hyresgäst. Det här kommer bli Stockholms finaste idrottsanläggning och den är framförallt till för stadens barn och ungdomar, säger Niklas Skerfving, Projektchef på Nystad.

Läs också: Nystad och Veidekke bygger Stockholmsskola

Tellusborgshallen kommer att täcka en yta av 8 100 kvadratmeter och fungera som en samlingsplats för både skolverksamheter och föreningsliv. Förutom de tre fullstora idrottshallarna kommer anläggningen att innehålla faciliteter såsom rörelserum, café, omklädningsrum och personalutrymmen.

Miljöhänsyn är en del av projektet, och byggnaden kommer att ha en miljöprofil. Taket kommer att prydas av både sedum och solcellsanläggning, och hela anläggningen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad.

– Vi är mycket glada över att ha tilldelats den här entreprenaden och ser fram emot att få uppföra den här fina anläggningen. Segmentet samhällsfastigheter är prioriterat för oss och det här visar att vi är en konkurrenskraftig byggare inom hela den kategorin, säger Linus Wåhlin, arbetschef Veidekke Bygg Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079