23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Food Fraud / Matbedrägeri

Totalt SEK 5 500 exkl. moms
Utbildningsregion
Sverige > Alla regioner
Period(er)
den 18 april 2023

den 19 april 2023

En ökande grad av industrialiserad och globaliserad livsmedelsproduktion, handel och distribution, för matfusk till Norge och till den enskilda verksamheten i större utsträckning än tidigare. Därför måste alla som nu är eller kommer att certifieras mot krav i en GFSI-godkänd standard, göra en dokumenterad sårbarhetsanalys. Dessa är krav i både BRC v 8 och version 5 av FSSC 22000.

I den här kursen presenterar vi bästa praxis för hur man hanterar risker relaterade till matbedrägerier. Vi granskar metodik och visar metoder/verktyg som kan användas för att genomföra sårbarhetsanalyser i praktiken.

Företagsanpassning
Onlinekursen kan också  företagsanpassas.

Arbetet med riskhantering relaterat till matfusk kommer att engagera många och med en internkurs får deltagarna en gemensam förståelse för problemet och hur man i praktiken hanterar risken för matfusk.

Behöver du hjälp med sårbarhetsanalysen erbjuder Aquatiq Consult också konsulttjänster.

Mål
Kursen kommer att ge deltagarna:

  • Introduktion till vad matfusk och sårbarhetsanalys är och vad som händer i världen.
  • Kunskap om hur man strukturerar och analyserar inhämtad information.
  • Kunskap om hur man driver systemet, det vill säga hur man upptäcker och förebygger matfusk lokalt i den egna verksamheten och i näringskedjan.
  • Starthjälp vid användning av metodik och verktyg.

Innehåll

  • Översikt över krav på sårbarhetsanalys enligt GFSI
  • Introduktion till matfusk – förtydliganden av begrepp
  • Genomgång av sårbarhetsanalys i praktiken med gruppuppgift för att sätta sig in i metodik och användning av verktyg
  • Handlingsplaner och uppföljning (verifiering)
  • Genomgång av praktiska metoder/verktyg som kan användas för att utföra sårbarhetsanalysen i näringskedjan

Målgrupp
Kursen vänder sig till personal som arbetar med kvalitet, inköp och förbättring.

Praktisk information
Kursen genomförs på en digital plattform
Kursen är uppdelad i 2 moduler (4 tim/modul)
Sista anmälningsdag: 4 veckor innan kursstart, men givet lediga platser tar vi emot anmälan fram till 2 dagar innan kursstart
Modulernas varaktighet: 08:30-12:00
Kursavgift: 5500,-
För att få kursbevis måste du gå båda modulerna

Sänd till en kollega

0.187