23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Integrera hållbarhet i ledningssystemet, 1 dag

Totalt SEK 8 500 exkl. moms
Period(er)
den 28 augusti 2024 den 28 augusti 2024

Att flytta hållbarhetsarbetet in i kärnverksamheten är något många företag och organisationer arbetar med idag. Fler och fler inser affärsmöjligheterna i att gå från hållbarhet som ett sidoprojekt till något i kärnan, vilket drivs på av både lagkrav, kundkrav och affärsmöjligheter.

Detta ställer höga krav på samverkan mellan olika delar av organisationen och olika roller. För att lyckas krävs både förståelse både för organisationens affär och gemensamma mål för utveckling men även för hur man tillsammans på bästa sätt nyttjar varandras kompetens, metodiker och arbetssätt. Det krävs också att forumet för samverkan har tydliga riktlinjer och direktiv från ledningen.

Den här kursen syftar till att ge dig som arbetar med kvalitets- och ledningssystemfrågor större förståelse för det strategiska hållbarhetsarbetet. Samtidigt ger den dig som har fokus på det strategiska hållbarhetsarbetet större förståelse för kvalitets- och ledningssystemsperspektivet. Kursen ger er nycklarna till att skapa förutsättningarna att samverka på ett effektivt sätt.

I kursen har vi fokus på förståelse och enkelhet, med metoder som hjälper dig att driva och utveckla ett effektivt hållbarhetsarbete i din organisation. Steg för steg går vi igenom de delar som behöver finnas på plats för att få ett strategiskt och operativt hållbarhetsarbete att fungera och geutbildning.ramboll.se/kurser/integrera-hallbarhet-i-ledningssystemet/ er verksamhet den positiva effekt som ett välfungerande hållbarhetsarbete gör. Ni får tid i övningar och stöd att hitta var ni är i denna utvecklingsresa och hur ni konkret kan arbeta som ett team både med ledningssystem och hållbarhetsfrågor samtidigt framåt.

Kursen ger dig

Kursen ger dig konkreta tips på hur ledningssystemet kan användas för att nå era hållbarhetsmål. Ni får en grundläggande kunskap om ledningssystem och hållbara affärsmodeller så att ni sedan kan väva samman dessa och få framdrift i ert totala hållbarhetsarbete och förstå hur ni tillsammans kan utveckla er verksamhet och väva in hållbarhet i er kärnaffär på ett tydligt sätt.

Ur kursens innehåll

  • Omvärldsspaning och kunskap om internationella riktlinjer och trender inom ledningssystem, kvalitet och hållbarhet framåt
  • Systematiskt hållbarhetsarbete – Hur ledningssystemet blir ett kraftfullt hjälpmedel för att nå era hållbarhetsmål
  • Operativt hållbarhetsarbete – Praktiskt hållbarhetsarbete som får effekt
  • Förståelse för varandras perspektiv, och hur kvalitet och hållbarhetsstrategi kan samverka framåt och förflytta ert hållbarhetsarbete från stuprör till hängränna
  • GAP-analys och fokus på er verksamhets viktigaste förflyttningar, och hur ni jobbar vidare med dessa
  • Metoder och goda exempel som skapar affärsnytta

Kurstillfällen

Anmälan

Fler kurser inom hållbarhetsområdet.

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar, likväl som våra på-plats-utbildningar, erbjuder möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Sänd till en kollega

0.047