23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Nya arbetsmiljölagstiftningen, 1 dag

Totalt SEK 8 500 exkl. moms
Period(er)
den 10 september 2024 den 10 september 2024
den 17 oktober 2024 den 17 oktober 2024
den 26 november 2024 den 26 november 2024

Alla som driver en verksamhet behöver ha koll på vilken lagstiftning de berörs av och hur man ska göra för att leva upp till kraven. Arbetsmiljölagstiftningen har från den 1 januari 2025 en ny struktur. Denna utbildning är framtagen för dig som vill ha en överblick över vilken arbetsmiljölagstiftning som gäller er verksamhet och behöver bevaka och säkerställa att verksamheten lever upp till kraven.

Denna utbildning ger er en helhetsbild av hur regelverket är uppbyggt efter strukturförändringen och hur ni identifierar de krav som berör er verksamhet. Vi kommer att gå igenom effektiva metoder för att upprätta en laglista och genomföra lagefterlevnadskontroller. Det är också viktigt att ha ett system för att bevaka när nya regler införs eller befintliga ändras. Vi kommer att presentera lämpliga metoder för att hantera detta.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig i första hand till den eller de som har till uppgift att bevaka att verksamheten följer arbetsmiljölagstiftningen, men också till alla som har arbetsmiljöansvar samt de som verkar som skyddsombud.

Denna utbildning kan också anordnas internt inom verksamheter som har behov av att utbilda en större grupp av t.ex. chefer och skyddsombud för att få mer utförlig kunskap om vilken arbetsmiljölagstiftning som berör just er. Kontakta oss om ni är intresserade.

Ur kursens innehåll

  • Arbetsmiljöverkets nya regelstruktur
  • De viktigaste ändringarna
  • Metoder för att identifiera lagkrav i en verksamhet
  • Överföra lagkrav till verklig styrning
  • Kontroll av efterlevnad av lagkrav
  • Hålla sig uppdaterad med förändringar i lagstiftningen
  • Genomgång av lagbevakningsverktyg

Anmälan och mer information

Kurstillfällen

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

 Fler kurser inom arbetsmiljö

 

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Sverige

Sänd till en kollega

0.048