23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Kurs

Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi – E-learning

Totalt SEK 790 exkl. moms
Period(er)
Löpande anmälan

Rambolls e-learning Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi ger en introduktion till hur klimatberäkningar går till samt går igenom viktiga begrepp och standarder för beräkningar, redovisning och rapportering.

Global klimatförändring är en av vår tids största utmaningar. Genom att mäta och beräkna vår klimatpåverkan ökar vi vår förståelse för var utsläppen sker samt skapar underlag för prioriteringar av miljö- och klimatarbetet. Med stöd av genomförda beräkningar kan vi även ta fram klimatstrategier, mål och handlingsplaner.

Rambolls e-learning Klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi ger en introduktion till hur klimatberäkningar går till samt går igenom viktiga begrepp och standarder för beräkningar, redovisning och rapportering. Bland annat tydliggör utbildningen vad som avses med scoop 1, 2 och 3 och ger en introduktion till livscykelanalyser (LCA) och Miljövarudeklarationer (EDP). Utbildningen omfattar även arbetet med klimatmål, klimatstrategi samt vad Science Based Targets initiative (SBTi) är.

Kursen ger dig

Efter att ha genomfört denna utbildning har kursdeltagaren erhållit en introduktion till klimatberäkningar och klimatrapportering samt fått mer information för att arbeta vidare med organisationens klimatpåverkan, strategier, mål och handlingsplaner inom klimatområdet. Kursdeltagaren har även lärt sig viktiga begrepp kopplat till klimatberäkningar samt standarder för rapportering och mål.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till företag och organisationer, miljö- och hållbarhetsansvariga m.fl som vill utveckla sin verksamhets klimatarbete och önskar en introduktion till klimatberäkningar, klimatrapportering och klimatstrategi.

Ur kursens innehåll

  • Klimatberäkning enligt scoop 1, 2 och 3
  • Viktiga begrepp kopplat till beräkningar och rapportering
  • Redovisning och rapportering av klimatpåverkan
  • Klimatstrategi och Science Based Targets initiative (SBTi)

Läs mer och anmäl dig!

Fler utbildningar inom hållbarhet hittar du här!

Ramboll Utbildning
Vädursgatan 6
402 27 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5561330506

Kontaktperson

Sofia Askengren
Marketing & Communication
+46 10 6153126 sofia.askengren@ramboll.se

Utbildningsadress

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Sänd till en kollega

0.047