23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hantverkarställningar och rullställningar

Det finns ett överraskande stort utbud av ställningstyper som kan användas som konstruktion och för andra ändamål. Den allmänna principen för en ställningskonstruktion, oavsett om det är en statisk, rullande eller någon annan typ av konstruktion, förblir densamma, nämligen att tillhandahålla en plattform för arbetare och material medan arbetet pågår.

Oftast ses i byggprojekt, ställningskonstruktioner och andra konstruktioner, som kan användas för en mängd olika ändamål. Det är vanligt att byggnadsställningar används för reparationsarbeten, för att komma åt höga föremål, för fönsterputsning av höga byggnader med mera. Att välja den lämpligaste formen av ställningskonstruktion är ett viktigt steg i det eventuella arbete som du planerar. Vi berättar mer om olika hantverkarställningar.. 

Stödställningar

Detta är den vanligaste formen av byggnadsställningar och är den typ som du ofta ser användas i byggnadsarbeten och på de flesta andra arbetsformer där det krävs. Extra stöd kan krävas om ställningen blir lång eller krävs för att ta mycket vikt. Stödställningar byggs från basen och uppåt och kommer normalt att användas där det är möjligt. Det anses vara den enklaste, mest bekväma, säkraste och mest kostnadseffektiva formen av ställningskonstruktion. 

Rullande ställningar

Rullställningar är en liknande typ av konstruktion som stödställningar, men istället för att erbjuda en stabil bas, använder den hjul som gör att basen kan flyttas. Detta är en användbar form av ställning när du behöver utföra arbete över en längre sträcka än en enskild ställningskonstruktion skulle tillåta. Erbjudanden på rullställningar. Hjulen ska vara låsta när arbetare eller material befinner sig på ställningen, för att garantera säkerheten för dem som använder den och de runt omkring. 

Upphängda ställningar

Upphängda ställningar är vanligtvis upphängda från ett tak eller annan hög konstruktion. Det används oftast när det inte är möjligt att konstruera en bas, eller där tillgång till övre nivåer kan krävas, och det skulle vara opraktiskt att bygga ställningar från golv till önskad nivå. Denna typ av byggnadsställningar används ofta av fönsterputsare på höga byggnader, men kan också ses där reparationer behövs på utsidan av övre nivåer av liknande höga byggnader. Stödställningar eller rullställningar är vanligtvis att föredra där det är möjligt. 

Skylift

Skyliftar bör användas där arbetare behöver kunna komma åt ett antal nivåer upp för att kunna slutföra en konstruktion. Till exempel, om byggnadsarbeten slutförs på utsidan av en fastighet med flera våningar och både arbetare och material kommer att behövas för att arbeta utanför två eller flera våningar, vid olika tidpunkter, kan en skylift vara att föredra.

Sänd till en kollega

0.049