23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Flexibla lösningar med moduler

Framtidens kontor, hur ser de ut egentligen? Pandemin har gjort oss alla medvetna om för- och nackdelar med att jobba på distans och frågan om kontorets roll är mer aktuell än någonsin. Att arbeta på distans har blivit en möjlighet som troligtvis har kommit för att stanna.

Vi är alla olika men många av oss har sett fördelarna med att få möjligheten att jobba hemma varvat med att vara placerad på kontor. Detta gör att många företagare tänker om kring sättet att bygga lokaler, både tillfälliga såväl som permanenta.

En ny global undersökning ”The Work Trend Index 2021” från Microsoft med svar från drygt 31 000 personer som arbetar heltid visar att distansarbete är något som uppskattas. Undersökningen visar att hela 73 procent av de anställda vill kunna fortsätta arbeta på distans även efter pandemin – samtidigt som 67 procent längtar efter mer personlig kontakt med sina kollegor. Så med det sagt visar det att blandningen av distansarbete och arbete på plats på kontoret är en lösning som ger mervärde för många.

Samtidigt planerar två av tre beslutsfattare på företagen att göra om kontoren, enligt undersökningen. De överväger att anpassa arbetsplatsen till ”det nya normala” där medarbetare delar tiden mellan distans- och kontorsarbete. Ska ditt företag expandera eller bygga nya kontor kan det därför vara en fördel att titta närmare på det här med moduler som lösning.

Moduler för tillexempel kontor, skola och förskola är ett koncept som lösa lokalbehov både prisvärt och enkelt. Indus erbjuder moduler som har god inomhusmiljö och även genomtänkta materialval. Största fördelen är flexibiliteten. Skaffar man en permanent lokal måste man som regel anpassa sig till den. Ett modulsystem kan anpassas efter verksamheten. Man kan både öka och minska lokalytorna med korta ledtider om företaget växer eller krymper. Man kan också skräddarsy planlösningen och välja mellan öppna ytor, mötesrum och egna kontorsrum,

Moduler löser vanligen ett tillfälligt behov av lokaler. Hyrestiden kan variera från några månader till flera år. Det kan handla om ett företag som växer oväntat snabbt. En renovering eller en nybyggnation som drar ut på tiden eller ett tidsbegränsat projekt som kräver extra ytor. Med ett modulsystem får man andrum inför nästa steg.

I över 40 år har Indus hyrt ut och etablerat flyttbara och tillfälliga lokaler. Modulerna löser lokalbehov hos företag, kommuner och landsting. Sedan starten 1974 har man etablerat 900 skolor och förskolor. Man sticker gärna ut hakan och säger att man vet hur en optimal planlösning för en pedagogisk verksamhet ser ut. Stora och ljusa rum med behaglig luftkvalitet är en förutsättning för en bra arbetsmiljö. Till företag och industrier erbjuds ett genomarbetat koncept som är framtaget fram tillsammans med Sveriges största processindustrier. Det finns kontorsmoduler, moduler för projektkontor, konferensanläggningar, omklädning och matsal.

Sänd till en kollega

0.016