23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad betyder marktegel?

Vad betyder marktegel. I enklaste ordalag så kan man förklara det som marksten som används som markbeläggning främst i trädgårdar. Marktegel är lämpat för att klara av de tuffa utomhusmiljöerna som svenskt klimat. De lämpas även för att klara av tyngre belastningar. Ett vällagt marktegel kan klara av tyngden av en bil.

Därutöver är marktegel betydligt snyggare än betongplattorna som oftast upplevs som ganska fantasilösa.

Marktegel ser ut som tegelsten som saknar hål. Dess långa hållbarhet och förmåga att klara av tuffa klimatförhållanden gör det till ett bra alternativ för trädgården. Dess tålighet beror på att det bränns vid hög temperatur under själva tillverkningen.

Är det lönt att investera i marktegel? Svaret är ja. Dess hållbarhet gör att det är en bra investering som håller i längden. Lägg helst marktegel både i trädgården och på gångarna.  

Hur läggs marktegel och vilka är dess användningsområden?

En av markteglens viktigaste egenskaper är att det inte suger åt sig fukt vilket leder till ingen mossa eller alger bildas. Dessutom har det en frostbeläggning som bidrar till dess hållbarhet. Marktegel kan användas till olika beläggningar. Dess snygga design gör det till ett utmärkt alternativ för de flesta trädgårdar.

Hur läggs marktegel? Även om det är relativt enkelt att lägga plattorna och du kanske klarar av att göra jobbet själv, är det ändå bäst att anlita en markarbetare. Första steget är att förse underlaget med sättgrus. Därefter läggs markteglet.

Beläggningen kan hålla i flera år och behålla sin vackra design och utseende.  Underhållet är ganska enkelt. Det enda som behövs är att rensa ogräs mellan stenarna. Med jämna mellanrum bör du även rensa med högluftstryck.

Att välja leverantör

Marktegel erbjuds i många modeller och i olika prisklasser. Tillverkare och leverantörer finns det gott om. Hur svårt är det att välja leverantör och vad bör du gå till väga? Först och främst kan du göra en undersökning av utbudet. Vilka företag finns det? Kan du både köpa marktegel och anlita en markarbetare som lägger det hos ett och samma företag? Titta gärna på priser och feedback från tidigare kunder. Jämförelsesidor kan vara till stor hjälp om du vill får en sammanställning av utbudet kombinerad med personliga omdömen och rekommendationer.

Ett bra tips är att ringa företag som är nära din bostad. Ett annat råd är att samla på sig några offerter för att jämföra kostnaden och sist men inte minst är att anlita en leverantör eller tillverkare som kan sköta hela processen åt dig.

Sänd till en kollega

0.047