23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Llentab firar 50 år 2022

Llentab har designat, tillverkat och monterat stålhallar sedan 1972. I år firar de 50 år som företag och är idag en internationell koncern. Företaget är även känt för att använda teknologiskt avancerade lösningar, som automatiserade produktionsanläggningar där alla delar av stålhallarna konstrueras.

Llentab bildades i Bohuslän där byggnader och utrustning som förvarades utomhus blev hårt ansatt av saltmättat regn och vind. Det ledde till att en lokal entreprenör skapade en slitstark och rationell skyddslösning år 1972, Llentabhallen.

2022 har Llentab funnits i 50 år och efter ett halvsekels byggande och utveckling har företagets stålhallar blivit mycket mer än bara en förvaringslösning. Idag används deras lösningar till allt från kontorskomplex, fabriker, sporthallar och maskinhallar.

En del av Llentabs framgångskoncept är att de arbetar med hela kedjan, från kundens förfrågan och behovsanalys till konstruktion och montering. Det innebär att alla kunder kan få en specialtillverkad stålhall som passar perfekt till det den ska användas till, var den ska placeras och kundens budget. Llentab lägger även stor vikt vid att arbeta så miljövänligt som möjligt. En stor del av all stål som produceras kommer från stålskrot, vilket minskar dess miljöpåverkan.

En unik del av Llentabs koncept är deras flexibla lösning som gör det enkelt att ändra byggnaden i efterhand. Om en kund vill isolera stålhallen, bygga ut den eller ändra layouten är det lätt att ordna, eftersom alla byggnader finns kvar i deras databas. Stålkonstruktionen gör det även möjligt att montera ner, flytta och sätta ihop en hall igen.

Llentab har fler än 400 anställda och koncernen är verksam i Polen, Tyskland, Norge, Tjeckien, Slovakien och Ukraina. Hittills har de byggt fler än 10 000 stålhallar som är placerade över hela Europa, vilket motsvarar en yta på 12 000 000 m².

Experter på sporthallar och arenor

Det är mycket vanligt att hitta sporthallar och arenor i hela Sverige som är byggda av Llentab. Över åren har de byggt idrottshallar för alla olika sporter som till exempel ishockey, handboll, friidrott, bandy och fotboll.

Flexibiliteten med Llentabs system gör det enkelt att anpassa hallen till olika sporter. En sport som fotboll där det behövs mycket utrymme får plats i en Llentab-hall, men det gör även padel där det framförallt behövs rejäl takhöjd. Sporthallar från Llentab går nämligen att bygga obegränsat på längden och det går att ha en bredd på över 80 meter utan att behöva använda inre stödpelare. Det gör att hallarna passar till alla olika sporter.

Några av Llentabs tidigare projekt inom sporten inkluderar den väl tilltagna Ruddalens allvädersanläggning i Göteborg på 15 300 m², Hydro Arena i Vetlanda på 12 300m², Eriksson Arena i Åby på 9 400m² och Ryda fotbollshall i Borås på 9 200m².

Sänd till en kollega

0.078