23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så får du en tryggare arbetsdag på industrijobbet

Arbetar du inom någon typ av industri? Då är säkerheten extra viktig för dig. Det sker ofta olyckor på industriarbetsplatser. Många av dessa olyckor kan dock enkelt undvikas genom försiktighet och noggrannhet, samt ett par goda råd. Här får du några bra tips som kan hjälpa dig till en säkrare och tryggare arbetsdag på jobbet.

Läs säkerhetsinstruktionerna noga

När du ska utföra ett arbete där det finns någon typ av risk, ska du alltid läsa säkerhetsinstruktionerna innan du börjar. Läs igenom allt noga. Om du till exempel ska hantera farliga kemikalier på din arbetsplats, ska det alltid finnas tydliga och uppdaterade säkerhetsdatablad tillgängliga. Dessa säkerhetsdatablad ska visa dig hur du på ett säkert sätt hanterar kemikalierna utan att du eller andra utsätts för någon risk.

Fråga hellre en gång för mycket

Om du någonsin känner dig osäker på vad du ska göra eller hur du ska utföra en specifik arbetsuppgift på din arbetsplats, ska du alltid fråga någon mer kunnig om råd. Om du till exempel inte skulle förstå en viss punkt på ett säkerhetsdatablad, ska du alltid fråga någon annan som har mer erfarenhet. Var aldrig rädd för att ställa en fråga om du känner dig osäker eller orolig för att något ska gå fel. Att fråga en extra gång är alltid en bra idé, speciellt när du arbetar inom en industri med många potentiella faror eller olycksfällor.

Håll ordning på redskap och andra saker

Om du arbetar med verktyg, redskap eller andra typer av hjälpmedel på din arbetsplats, ska du alltid se till att plocka undan dessa efter dig när du är färdig. Det är viktigt att hålla de öppna ytorna fria. Om saker blir liggandes på golvet, finns det en risk att en olycka kan inträffa. Om du låter saker bilda högar på arbetsytorna kan även det leda till olyckor. Ordning och reda är otroligt viktigt på en industriarbetsplats, så se alltid till att lägga tillbaka sakerna du använder på sina rätta platser när du är färdig med att använda dem.

Håll öron och ögon öppna

När du arbetar på en industriarbetsplats, speciellt en där truckar eller andra stora och tunga fordon används, ska du alltid vara på din vakt. Titta alltid en extra gång och håll öronen öppna. Lita inte på att andra håller koll på vart du är. På industriarbetsplatser har alla sitt eget ansvar och ska alltid hålla öron och ögon öppna för att förhindra olyckor.

Sänd till en kollega

0.018