23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Guide till säkerhetsskor: Vad du ska tänka på när det gäller säkerhetsskor

Säkerhetsskor, även kallat skyddsskor, skyddar dig mot flera potentiella faror på arbetsplatsen. Det är en nödvändig säkerhetsutrustning för dig som arbetar på en arbetsplats med tunga föremål och maskiner. Beroende på bransch finns det specifika skyddsskor som ger skydd från de farliga förhållanden som arbetet innebär.

Det är viktigt att du gör din research innan du köper ett par skyddsskor. Syftet med den här artikeln är att informera arbetsgivare så väl som arbetstagare om skyddsskor, vad man ska tänka på vid införskaffning av sådana samt hur de används för att bekämpa olyckor och fotskador.

Välj ett skyddsskor från ett märke du litar på

Gällande skyddsskor och annan säkerhetsutrustning är det viktigt att välja ett pålitligt märke. Ett företag som sedan 1948 utarbetat arbetskläder med fokus på kvalitet, säkerhet och bekvämlighet är Engelbert Strauss. Engelbert Strauss erbjuder lämpliga och bekväma säkerhetsskor som inte bara skyddar dina fötter utan också ser bra ut.

Med vattentäta, breda passformer och halkfria egenskaper kan du leta i deras utbud av säkerhetsskor efter något som passar just din stil och dina behov. Vidare har märket några av marknadens mest funktionella arbetskläder.

Säkerhetsskor och arbetsskor: Vad är skillnaden?

Det är viktigt att sätta sig in i vilken säkerhetsutrustning som krävs enligt den arbetsanpassning som arbetsgivaren bestämt på arbetsplatsen.

Beroende på behoven garanterar säkerhetsskor skydd mot diverse risker. Men det finns alltid några grundläggande krav skorna måste uppfylla.

Skyddsskor finns i olika modeller och har specifika skydd i förhållande till arbetsprofil, t.ex. murare, snickare, fabriksanställda och så vidare. Det är viktigt att man använder en skoform som är lämplig för ens arbetsplats.

Beroende på skyddsegenskaper delas skyddsskor in i olika kategorier, där skyddsskor alltid är försedda med en skyddståhätta, något vanliga arbetsskor inte har. Arbetsskor kan exempelvis vara vanliga textilskor som skyddar mot andra risker.

Även hemma i garaget bör du tänka på att skydda dina fötter. Precis som hemmasnickare behöver en verktygslåda för att utföra jobbet på korrekt sätt behövs ett par ordentliga skor som skyddar mot potentiella skador.

Skötselråd - Vad kan jag göra åt illaluktande arbetsskor?

Säkerhetsskornas livslängd kan lätt förlängas om du sköter om dem ordentligt. Om du befinner dig utomhus stora delar av året kommer de troligen bli blöta flera gånger, vilket rätt snabbt kan ge dem en dålig lukt. Illaluktande skor kan undvikas genom att byta sulor vid behov, torka ur skorna med tidningspapper och vid behov tvätta dem. För övrigt bör skyddsskor vårdas väl för längsta livslängd och ersättas med ett nytt par när det är dags för det. Att växla mellan två par arbetsskor är också ett bra sätt att förlänga livslängden på skorna.

Sänd till en kollega

0.031