23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Köp en termoskanna med snyggt tryck- använd och rengör den så här.

Att använda en termos är en av de bästa sätten att hålla  kaffe, te, varmt vatten eller choklad varmt under långa turer. Har du inte redan en termos stående hemma? Köp en termoskanna snyggt tryck. De finns i olika utseende, material och storlekar och är av stor användning.Det finns dock några viktiga punkter du behöver tänka på för att använda en termos optimalt. 

För det första, se till att termostaten är ren och fri från smuts. Om den inte är ren, kan det leda till att kaffet blir smaklöst eller teet blir surt. Se till att skrubba ur termostaten med varmt vatten och tvål efter varje användning. När du ska förvara varma produkter i termosen är det bra att först hälla i varmt vatten och låta stå ett tag för att värma upp termosen. Häll ut vattnet direkt innan du fyller termosen med den produkt du vill förvara. Använd aldrig mikrovågsugn eller vanlig ugn för att värma termosen.

För det andra, fyll aldrig termostaten mer än hälften full. Detta gör att kaffet eller teet kan behålla sin temperatur längre. Om du fyller den mer än halvvägs, riskerar du att koka bort vattenångan och tappa på temperatur.

För det tredje, använd alltid en handduk eller något liknande runt termostaten när du packar den i väskan. Detta gör att den inte tar upp så mycket värme från omgivningen, och håller kaffet eller teet varmt längre.

Följ dessa riktlinjer och du kommer att få ut mesta möjliga av din termos - oavsett om det är för kaffe, te eller något annat varmt dryck!

Hur länge kan man ha kaffe i termos?

Kaffe håller i 6 timmar i en termos av låg kvalitet och kan behålla både smak och temperatur i upp till 12 timmar i en riktigt bra termos. Det viktiga är temperaturhållning, och om din termos håller kaffet tillräckligt varmt flera timmar senare är det tillräckligt bra för att drickas.

Hur får man bort doft av kaffe från termos?

Ättika hjälper att ta bort dålig doft som exempelvis uppstår om du råkar glömma en termos med kaffe eller O'Boy i över natten. Blanda 2 dl ättika med varmt vatten i termosen och låt stå i ca 2 timmar. Sedan är det bara att diska ur med hett vatten. 

Hur får man rent termosen?

Det optimala är att du rengör den efter varje användning med diskborste och diskmedel. Du kan rengöra korken separat. Om beläggning bildas på insidan av termosen så kan man  lättast få bort den bort genom att fylla termosen med vatten och maskindiskmedel eller bikarbonat och låta det verka över natten.

Sänd till en kollega

0.031