23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Siedle Classic skapar ringar på vattnet på Östermalm

| Medlemsnyhet | Företag Siedle Nordic A/S, Danmark Filial Sverige

Siedle Classic-produkter passar bra i byggnader i Art Deco/Swedish Grace-stil i t.ex. Stockholm.

En Brf på Östermalm i Stockholm har fått installerat en Siedle Classic-porttelefon i sin fastighet, en byggnad i Art Deco/Swedish Grace-stil.  

“Vi har haft flera projekt i många äldre, fina byggnader i denna del av Stockholm. Detta har skapat en ”ringar på vattnet”-effekt med förfrågningar från kunder som vill höja säkerheten i fastigheten genom att modernisera både med porttelefoni och passersystem men behålla det klassiska och traditionella utseendet på sin entré. Då har Siedle varit ett självklart val på flera av dessa projekt,” berättar Richard Henriksson, ansvarig säljare på Siedle Nordic. 

Siedle Classic-porttelefon i Brf’en på Östermalm är utförd i högglansmässing, så dess utformning och stil matcher entrén.

“Med Siedle’s produkter kan vi skräddarsy utformningen utifrån kundens önskemål och behov, allt ifrån materialval och färg på fronten men också antalet anropsknappar och hur portregistret ska monteras, exempelvis: Pelarmontage, utanpåliggande, infällt och t.o.m montering direkt i glaset. Siedle är förknippad för dess design och kvalité, av både slutkunder/brukare, arkitekter, konsulter och installatörer,” påpekar Richard Henriksson. 

Föreningen valde att samarbeta med Denckert Installationer, som är en autoriserad Siedle-partner i Stockholm sen 2015, för installationen av nya porttelefon-systemet och passerkontrollen i fastigheten. 

“Arbetet med installationen gick enkelt och smidigt då föreningen var väldigt pålästa med Siedle’s produkter vilket underlättade vårt arbete avsevärt. Under några års tid har vi gjort flest installationer med Siedle Classic-serien och tittar vi på aktuella förfrågningar från Brf’er verkar ”Classic-trenden” hålla i sig. När det kommer till våra andra affärsområden som sjukhus, kontor och nyproduktion är fördelningen mellan Siedle’s Classic-, Steel- och Vario-serierne ganska så jämn,” berättar Michael Gillenfelt, ansvarig projektledare på Denckert Installationer AB.

Byggnad i Art Deco/Swedish Grace har nu porttelefon från Siedle  

“Swedish Grace har en tydlig formgivning med raka linjer och mönster, enkelhet och ger ett intryck av exklusivitet. När vi jämförde olika entréer och stilar så märkte vi att många gav fördel till funktion före stil. Det första intrycket man får av huset är bland annat entrén och där ville vi lägga tyngd på Art Deco/Swedish Grace med Siedle’s alternativ. Vi valde bort skärm och portkod för att lämna ett intryck av klassisk uppringning för att samtidigt hålla portregistret anonymt och exklusivt. Alla funktioner döljer sig via en app med krypterade RFID-taggar, vilket passar Art Decos karaktäristiska och exklusiva drag,” säger Brf’ens talesman. 

 “Vi behöver stil, säkerhet och funktion, framför allt för de som förlitar sig på modern rörlighet. Med Siedle’s produkter kombineras funktion, säkerhet och stil. Vi är idag ett nyckelfritt hus som kan spärra borttappade RFID-nycklar, dela upp tillgång till huset efter behov och arbetstider. Då Siedle har funnits så länge var det lätt att ”gå tillbaka i tiden” med referensbilder och se att ett portregister från Siedle åldras väl. Vi kunde därför hitta en modern lösning med klassisk stil som håller många år,” berättar talesmannen. 

Medlemsnyhet

Företag
Siedle Nordic A/S, Danmark Filial Sverige

Brännkyrkagatan 82
118 23 Stockholm
Sverige

Sänd till en kollega

0.078