23948sdkhjf

NCC inleder sista fasen av stor ombyggnation vid Nyköpings lasarett

NCC står inför de två avslutande delprojekten vid Nyköpings lasarett, som en del av ett strategiskt partnerskap med Region Sörmland.

Uppdraget innefattar omfattande renovering och ombyggnation av fem våningsplan i två befintliga vårdbyggnader. Mathias Hjelte, förvaltare vid Nyköpings lasarett, kommenterade partnerskapet och de kommande projekten i NCC:s pressmeddelande.

– Vi har haft ett fint samarbete med NCC under många år nu och det är med både glädje och visst vemod som vi nu inleder de sista delprojekten i denna stora satsning som ingår i Framtidens Sjukhus. Vi ser fram emot att flytta in i nya, fina, moderna och framför allt verksamhetsanpassade lokaler.

Fokus för NCC:s arbete ligger på hus N1 och N2, två centrala byggnader på Nyköpings lasarett från 1970-talet. NCC kommer att utföra olika uppgifter som bland annat rivningsarbete, rumsbildning och installation av nya system. NCC:s affärsområdeschef, Henrik Landelius, uttryckte sin entusiasm inför de kommande projekten i pressmeddelandet.

– Samarbetet med Region Sörmland och våra samverkanspartners har vuxit sig starkt med åren och vi har samlat på oss mycket erfarenhet och kunskap som vi haft stor nytta av genom de många delprojekten. Vi ser nu fram emot att slutföra renoveringen av Nyköpings lasarett och ta dessa värdefulla lärdomar vidare in i nya projekt, förklarade Landelius i pressmeddelandet från NCC.

Läs också: NCC inleder bygget av Hyllie multisporthall

Enligt NCC:s pressmeddelande kommer byggproduktionen sannolikt att påbörjas under våren 2024, när verksamheterna som för närvarande är belägna i dessa byggnader har flyttat in i de nya lokaler som NCC redan har färdigställt.

Ordervärdet uppgår till totalt cirka 270 miljoner kronor och kommer att registreras i andra kvartalet 2023 i affärsområdet NCC Building Sweden. NCC förväntar sig att byggnad N2 ska vara klar till sommaren 2025, medan N1 förväntas vara färdig vid årsskiftet 2025/26.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096