23948sdkhjf

NCC:s omfattande renoveringsprojekt: 441 lägenheter

NCC inleder ett omfattande renoveringsuppdrag av 441 lägenheter. Den svenska byggkoncernen ska modernisera och energioptimera ett bostadsområde i Herning, Danmark.

NCC kommer att totalrenovera 21 bostadshus med sammanlagt 441 lägenheter i Porshöj i Herning, Danmark. Bostadsområdet, ursprungligen byggt på 1960-talet, har visat tydligt behov av modernisering och uppgradering. NCC kommer att omvandla dessa gamla boenden till ljusa, moderna och energieffektiva bostäder. Renoveringen innefattar åtgärder för att lösa befintliga problem med köldbryggor och fukt.

Läs också: NCC inleder sista fasen av stor ombyggnation av Nyköpings lasarett

NCC uppger i pressmeddelandet att de boende kommer att få njuta av uppgraderade faciliteter som nya, större badrum, kök och ytskikt. Tekniska installationer kommer att bytas ut och bostadshusen kommer att förses med nya ventilationssystem och värmesystem.

Ytterligare delar av NCC:s uppdrag inkluderar att förse bostadshusen med nya tak, fönster och entréer samt att installera balkonger i samtliga kvarter. Elva av husen kommer att förses med hissar.

NCC planerar att förnya utomhusområdena för att främja social aktivitet och gemenskap, vilket förväntas bidra till skapandet av ett säkert och trevligt bostadsområde.

– Sådana här stora och omfattande renoveringsprojekt är precis en av våra kärnkompetenser. Här säkerställer vi att de boende får moderna och energieffektiva lägenheter och en bra boendemiljö i områdena runt husen. Vi tar helt enkelt ett helhetsgrepp för att lyfta hela området, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef för NCC Building Nordics, i pressmeddelandet.

Renoveringsarbetet förväntas inledas under tredje kvartalet 2023 och avslutas under sommaren 2027. Ordern, värd cirka 550 miljoner svenska kronor, kommer att registreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Nordics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095