23948sdkhjf

Peab renoverar Ås skola i Krokom

I ett pressmeddelande avslöjar byggjätten Peab att de har blivit anlitade för att modernisera och utöka Ås skola i Krokom.

Uppdraget kommer att utföras samtidigt som skolans verksamhet fortgår, med tanke på det växande behovet av större och mer moderna lokaler för att möta det ökade invånarantalet i Krokom.

Enligt pressmeddelandet från Peab är projektets kontraktssumma uppskattad till 111 miljoner svenska kronor. Det står klart att Peab valts för sitt starka engagemang i lokalsamhället och förmåga att anpassa befintliga strukturer till framtidens krav.

– Jag känner stolthet över att vi fått förtroendet att med lokala resurser vara med och anpassa lokalerna i en så viktig grundsten i samhället som en grundskola är, säger Fredrik Timan, regionchef för Peab.

Projektet är en del av Krokoms kommuns större ansträngningar för att förbättra infrastrukturen för utbildning och stödjer den övergripande tillväxtstrategin som är satt till 2035.

Läs också: Peab säkrar långfristig finansiering

Kajsa Mattsson, tillväxtchef i Krokoms kommun, uttryckte sin entusiasm för projektet i Peabs pressmeddelande.

– När vi moderniserar och bygger ut skolan skapar vi en positiv och framtidsinriktad miljö för våra barn och ungdomar. Det här andas utveckling och sammanfaller väl med vår strategi för tillväxt.

Peab uppger att uppdraget är en utförandeentreprenad med planerad byggstart under hösten 2023. Projektet kommer att överlämnas i etapper, med den sista beräknad att vara klar i augusti 2025. Projektet orderanmäls under det andra kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095