23948sdkhjf

Peab utformar ny stadsdel i Linköping

Peab har fått det omfattande uppdraget att utveckla en ny stadsdel i Linköping.

Peab förbereder sig för att omvandla fastigheten Jägarsoldaten 1 i Linköpings kommande stadsdel Djurgården. Uppdraget omfattar uppförandet av fem sammanhängande byggnader med två till fjorton våningar, vilka kommer att hysa 176 hyreslägenheter, en vårdcentral samt åtta lokaler som varierar mellan 52 och 2 400 kvadratmeter. Dessa uppgifter kommer från ett pressmeddelande som Peab släppte idag.

Läs också: Peab säkrar långfristig finansiering

Byggnaderna kommer att prydas av fasader i puts, traditionellt tegel och skiffer, vilket tillför en klassisk men samtidigt modern känsla. Två av byggnaderna kommer dessutom att vara utrustade med takterrasser. Ett viktigt inslag i projektet är dess hållbarhetsambitioner. Målet är att byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Silver, vilket innebär att de uppfyller miljömässiga kriterier.

Avtalet för projektet tecknades mellan Peab och beställaren AB Stångåstaden, efter att tidigare under våren ha samarbetat kring projektering och produktionsförberedelser för fastigheten. Kontraktet är värt 346 miljoner svenska kronor.

– Vi är glada för förtroendet att få genomföra detta intressanta projekt tillsammans med Stångåstaden Anders Bergeling, regionchef på Peab.

Fredrik Törnqvist, VD för AB Stångåstaden, betonade att det känns fantastiskt kul att precis innan semestern lyckas gå i mål när nästan alla andra aktörer drar i handbromsen. Han lyfte även fram vikten av att fortsätta bygga och utveckla Linköping, även under svåra tider.

Bygget inleds i oktober 2023 och är beräknat att vara färdigställt vid årsskiftet 2026/2027. Projektets ordervärde kommer att rapporteras i det tredje kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079