23948sdkhjf

Warner Bros Sveriges nya studio vid Göta älv är färdigställd

Efter nio månaders arbete har MVB slutfört ombyggnationen av Warner Bros Sveriges toppmoderna produktionsanläggning i Göteborg.

Den strategiska placeringen av studion intill Göta älv ger medarbetarna på Warner Bros Sverige en unik utsikt, där både små båtar och större fartyg kan ses glida förbi.

Det speciella läget vid älven har medfört särskilda utmaningar i byggprocessen. MVB nämner att det krävdes grundförstärkning och pålning hela 44 meter ner genom den befintliga bottenplattan. Dessutom har det varit av yttersta vikt att uppfylla höga ljudkrav, både för att skydda mot yttre buller från tåg- och vägtrafik och för att säkerställa optimal ljudisolering inom de olika produktionslokalerna.

Hampus Drevik, platschef MVB Väst, betonar framgången i projektet.

– Framgången i det här projektet är det nära samarbetet mellan vår beställare Svenska Hus och Warner Bros Sverige. Warner Bros har varit väldigt engagerade genom hela resan vilket gett oss i produktionen en god förståelse för de krav som deras verksamhet ställer.

Förutom den imponerande 1 200 kvadratmeter stora blackbox-studion, innehåller fastigheten även kontor, snickeri samt rum avsedda för redigering och efterproduktion.

Läs också: Stor renovering av flerbostadshus i Göteborg

Projektet är ett resultat av ett samarbete mellan byggentreprenören MVB, fastighetsägaren Svenska Hus och hyresgästen Warner Bros Sverige.

Johan Morén från Warner Bros. International Television Production uttrycker sin tillfredsställelse med projektet.

– Det har varit roligt att följa projektet och vi är mycket nöjda med våra lokaler. Hela processen med MVB och Svenska Hus har fungerat väldigt väl och vi ser verkligen fram emot våra framtida produktioner i den nya studion.

Den första TV-produktionen som spelas in i den nybyggda studion är BingoLotto, med premiär den 27 augusti. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125