23948sdkhjf

Ny säkerhetschef på Svevia

Svevia stärker sin säkerhetsstruktur genom att rekrytera Henrik Salonen som ny säkerhetschef. Salonen kommer att ha ett koncernövergripande ansvar för säkerhetsfrågor, inklusive säkerhetsskyddad upphandling.

Henrik Salonens uppdrag inkluderar att övervaka och utveckla regelverk, rutiner och policys inom säkerhetsområdet. Ett särskilt fokus i hans arbete kommer att vara på Svevias arbete med säkerhetsskyddad upphandling genom säkerhetsskyddsavtal (SUA).

– Våra uppdrag inom vägar och infrastruktur ger oss en strategisk och viktig samhällsbärande roll som på många sätt berörs av säkerhetsläget i vår omvärld, säger Sara Tocklin, direktör HR och affärsstöd på Svevia.

Läs också: Svevia tar sig an Östra infarten

Salonen tillträdde sin nya position den 21 augusti. Han kommer senast från en roll som Head of Physical Security på Klarna.

– Utmaningarna i bygg- och anläggningsbranschen är flera vilket känns mycket stimulerande. Min drivkraft är att optimera och skapa förutsättningar som möter linjeorganisationens behov och utmaningar i deras arbete i projektering, mot kunder med höga säkerhetskrav men också i det operativa arbetet med vägar och infrastruktur, säger Henrik Salonen.

Svevia understryker att säkerhetsarbetet är en kontinuerlig process som inkluderar regelbundna revisioner, översyn och utveckling. Salonen kommer också att fungera som en viktig rådgivare inom säkerhetsfrågor för företagets verksamhet.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097