23948sdkhjf

Svevia leder anläggningsarbetet för Årstafältet

Svevia har fått förtroendet att genomföra omfattande mark- och anläggningsarbeten för Årstafältet, en helt ny del av Stockholm, värd nästan en halv miljard kronor.

På uppdrag av Stockholms stad ska Svevia utföra mark- och anläggningsarbeten för att lägga grunden för det nya området. Bebyggelsen som planeras i den nya stadsdelen omfattar över 7 000 nya bostäder men även förskolor, skolor, idrottsanläggningar, kontor och en stor anlagd park.

De förberedande markarbetena för det nya bostadsområdet startade under 2018 men avbröts under 2022 då Stockholms stad avslutade sitt samarbete med dåvarande entreprenör. Nu tar Svevia över stafettpinnen. I nära samarbete med Stockholms stad har Svevia lagt en ny tidsplan och planerat det fortsatta arbetet.

– Till att börja med ska vi avsluta det som är påbörjat men inte färdigställt. Det handlar bland annat om två halvfärdiga gång- och cykelbroar, en betongbro och en stålbro, men främst omfattande schaktarbete, grundläggning, anläggning av ledningsgator samt vatten och avlopp, säger Magnus Skoglund, Svevia.

I nästa skede ska kvarterens vägar och gator anläggas innan arbete med bebyggelse, lokaler och grönområden kan påbörjas. Hela området beräknas vara färdigställt år 2035 med bostäder för cirka 17 500 invånare.

– Uppdraget är att skapa förutsättningar och bygga infrastrukturen för det bostadsområde som ska bli hem och arbetsplats för kommande Årstabor. Projektet speglar verkligen det Svevia lovar, att vi är grunden i svensk infrastruktur, säger Magnus Skoglund.

Det totala värdet av kontraktet för de förberedande markarbetena uppskattas till strax under 500 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109