23948sdkhjf

Kraftig ökning av uppsägningar i Stockholm

I Stockholms län har antalet uppsägningar inom byggbranschen ökat med 167 procent jämfört med förra året, rapporterar P4 Stockholm. Fler uppsägningar väntar och en stor smäll kan komma i början på nästa år.

Nyligen startades en kampanj och namninsamling bland byggarbetare som kräver att regeringen agerar på den rådande byggkrisen. Upproret startade i Stockholm och ska spridas till övriga landet, enligt Byggnads.

Bara den senaste månaden har varslen i byggbranschen ökat kraftigt. Byggnads ordförande i Stockholm, Tomas Kullberg, säger till P4 Stockholm  att produktionen i Stockholm just nu är hyfsad, men att det snart kommer ta slut på jobb.

Han ser att de varslen som nu läggs kommer leda till att många anställningar avslutas i början av nästa år; i januari, februari och mars. Då är också en högre arbetslöshet att vänta.

– Det är inte roligt när ens kompisar får gå hem. Lärlingar som man jobbat med sedan de var 18 år, de får gå hem, säger byggarbetaren Daniel Wretman till P4 Stockholm.

P4 Stockholm har också pratat med byggarbetaren Tommy Mulder, som berättar att han redan blivit uppsagd två gånger tidigare.

– Får jag sparken nu, då är det mörkt långt framåt om det inte händer något, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078