23948sdkhjf

RO-gruppen bygger omsorgsboende i Nynäshamn

På uppdrag av Sehlhall ska RO-Gruppen uppföra ett nytt vård- och omsorgsboende i centrala Nynäshamn. Ordervärdet uppgår till ca. 130 miljoner kronor.

RO-gruppens projektet i Nynäshamn genomförs i samverkan med beställaren och arbetet på plats startade i november 2023.

– Vi är glada över att tillsammans med Sehlhall få utveckla trivsamma och moderna miljöer för de boende och den möjlighet att bidra positivt till samhället som detta projekt innebär. Annika Grönberg, bitr. affärsområdeschef på RO-Gruppen.

Boendet omfattar 4 500 BTA och rymmer 50 vård- och omsorgslägenheter som har tillgång till aktivitetsrum, gym/rehabilitering, andaktsrum och en salong med hår- och fotvård.

Ett av projektets fokusområden är även att skapa en trivsam och lättillgänglig utomhusmiljö.
De boende kommer ha tillgång till takterrass med utsikt över hav och stad, där det kommer finnas biodling och odlingslådor. Även en omsorgsfullt planerad gård med en damm, utomhusgym och sittgrupper. Gården kommer också förses med en vinterträdgård för utevistelse året runt.

I huset planeras även för en LSS-gruppbostad med 6 lägenheter.

– Sverige har ett akut behov av social infrastruktur. Vi är därför glada över att vi, i detta fall tillsammans med RO-Gruppen, fortsätter att bidra med nya tillskott av högkvalitativa och hållbara omsorgslägenheter. Jag vet att det är efterlängtat i Nynäshamn, säger Sehlhalls vd Dan Sehlberg.

Planerad inflyttning är senare delen av 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079