23948sdkhjf

Skanska bygger bostäder i stort stadsutvecklingsprojekt

Stora byggplaner pågår vid Masthuggskajen i Göteborg. Nu meddelar Skanska att de tecknat avtal för Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen om att bygga ett bostadskvarter samt kommersiella lokaler i den nya stadsdelen.

Masthuggskajen står inför stor förvandling, utvecklingen som pågår är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg.

I ett pressmeddelande framgår att Skanska får uppdraget att bygga totalt 114 nya lägenheter i det nya kvarteret, där Riksbyggen står för 69 bostadsrättslägenheter och Elof Hansson Fastigheter för 45 hyresrättslägenheter, samt cirka 3 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Det blir totalt tre hus som sammanlänkas; ett trevåningshus flankerat av två 18-våningshus, där de kommersiella lokalerna förläggs på de nedersta våningarna och bostäderna ovanför.

Ett av hållbarhetsmålen är att nå 25 procents sammanlagd klimatreduktion från betong och armeringsstål under produktionen. Projektet ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Silver.

Förberedande arbeten pågår och byggstart är planerad att ske i första kvartalet, 2024. Husen ska stå färdiga under våren 2027.

Avtalet är värt cirka 340 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska Sverige i det första kvartalet 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125