23948sdkhjf

Nytt kvarter förnyar Masthuggskajen

Göteborgs Masthuggskajen står inför en stor förvandling. Ett nytt kvarter med bostäder och kommersiella ytor planeras nu längs Första Långgatan, med planer på restauranger, affärslokaler och bostäder som ska tillföra liv och rörelse till stadsdelen.

Kvarteret F2, som projektet kallas, kommer att bestå av en sockelbyggnad i tre våningar. Ovanpå denna grund kommer två högre huskroppar, vardera på 18 våningar, att resa sig. Kvarterets lägre delar är avsedda för kommersiell verksamhet, medan de övre våningarna kommer att inrymma bostäder. Planerna inkluderar restauranger och utåtriktade verksamheter på markplan.

– Det känns väldigt bra att vi snart startar byggnationen av ytterligare ett kvarter på Masthuggskajen. Utvecklingen av Masthuggskajen är ett av de största stadsutvecklingsprojekten i Göteborg och totalt kommer Riksbyggen att uppföra drygt 500 bostäder här, säger Dzejna Wallin, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

Det totala antalet bostäder uppgår till 114, en blandning av bostadsrätter och hyresrätter. Enligt Riksbyggen, som står bakom 69 av dessa bostadsrätter, är detta ett steg mot att möta bostadsbehovet i Göteborg. Resten av bostäderna, 45 hyresrätter, kommer att tillhandahållas av Elof Hansson Fastigheter, en annan aktör inom projektet. Parterna har arbetat med projekten en längre tid och är nu glada att ha tecknat avtal med Skanska för genomförandet.

Vi ser fram emot att få vara med och skapa nya bostäder i ett attraktivt läge i Göteborg. Nu ska vi bara invänta bygglov innan vi kan påbörja vårt samarbete på allvar. Det är riktigt kul med en välbehövlig bostadssatsning i dessa tider Tobias Ekstedt, distriktschef, Skanska Sverige

– Att få möjligheten att starta ett bostadsprojekt i dessa svåra tider och bidra med nya hyresrätter till Göteborgsregionen känns mycket bra. Vi har arbetat med projektet under en lång tid och att vi nu inlett ett samarbete med en entreprenör för själva genomförandet är en viktig milstolpe för oss, säger Michael Walmerud, vd, Elof Hansson Fastigheter.

Vidare framhäver Riksbyggen att detta är en del av en större vision för Masthuggskajen, som innebär en total tillförsel av över 500 nya bostäder till området. Detta står i linje med Göteborgs växande stadsutvecklingsprojekt, där Masthuggskajen ses som en central del.

Projektet inkluderar även anläggandet av den nya Masthuggsparken. Denna park kommer att ligga intill kvarteret och erbjuda en grönskande oas samt en social samlingspunkt för både boende och besökare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079