23948sdkhjf

Riksbyggen stärker cybersäkerheten

För att möta ökade cyberrisker anställer Riksbyggen IT- och informationssäkerhetschef (CISO) i egenskap av Martin Finnerman.

I slutet av april tar Finnerman på sig rollen som IT- och Informationssäkerhetschef (CISO).

Martin ska leda företagets arbete med att stärka IT-säkerheten genom förebyggande åtgärder samt stabila processer, verktyg och rutiner för att upptäcka och åtgärda säkerhetsbrister.

- Jag ser verkligen fram emot möjligheten att förena min bakgrund inom cybersäkerhet med mina tidigare erfarenheter från byggbranschen. Mitt mål är att bidra till att etablera en positiv och hållbar säkerhetskultur som inte bara minskar risken för intrång utan också öppnar upp möjligheter för innovation och tillväxt, säger Martin Finnerman.

Martin kommer senast från rollen som Incident Response Manager på Truesec, ett bolag som hanterat många svenska it-incidenter och som fokuserar på att hjälpa organisationer och företag att förhindra och minimera effekten av dataintrång.

- Martin har gedigen teknisk bakgrund och även operativ erfarenhet av IT- säkerhetsarbete i ledande befattningar både från JM och senast från Truesec. Martin är också en viktig förstärkning av Riksbyggens IT-ledning och kompletterar våra ledningsförmågor inom IT och digitalisering, säger Per Karmteg IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093